Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 50€
 
GIZA PAMUK
09 Oct

GIZA PAMUK

U ovome blogu pažnju ćemo posvetiti najboljem pamuku na svijetu, Giza pamuku. Ovaj je pamuk sinonim za ekskluzivnost i luksuz, a upravo od tog najfinijeg pamuka proizvedena cijela nova Balidoo jesenska kolekcija.

 

 Što je GIZA PAMUK?

Giza pamuk je vrsta egipatskog pamuka te ima reputaciju najboljeg pamuka na svijetu. Giza je jedinstvena u smislu da se uzgaja i bere uz rijeku Nil, što joj daje neke jedinstvene osobine poput iznimne mekoće i lakoće. Napravljen je od vlaknaste biljne materije oko sjemena biljke pamuka. Karakterizira ga njegova lagana, pahuljasta i mekana tekstura. Giza pamuk je najfinija i najtrajnija vrsta pamuka koju odlikuju dugačka pamučna vlakna. Vlakna ovoga pamuka imaju nevjerojatnu duljinu niti (preko 36 mm).  Tkanine od egipatskog pamuka posebno su meke i izdržljive, a mogu biti i vrlo fine. Egipatski pamuk već je stoljećima poznat kao najbolji pamuk na svijetu. Ova iznimno rijetka vrsta pamuka je izrazito mekana te je savršen odjevni predmet, posebno za proljeće i ljeto.

 

Što ga čini tako posebnim?

Giza pamuk savršen je spoj svježine pamuka i nježnosti kašmira. Iako su izrazito mekana, vlakna Giza pamuka jako su snažna. I upravo ta kombinacija jamči odličnu izdržljivost te osjećaj kašmira na vašoj koži. Tkanine izrađene od egipatskog pamuka jake su i osobito su elastične i upijajuće. Zbog velike upijajuće sposobnosti često se koristi za ručnike i posteljinu. Egipatski pamuk ima ustaljenu reputaciju najboljeg pamuka na svijetu. Njegova mekoća, čvrstoća i premium karakteristike samo dokazuju titulu egipatskog pamuka kao najboljeg na svijetu. Vrhunska kvaliteta leži u uvjetima okoliša u regiji u kojoj se uzgaja i bere. Delta Nila nudi savršenu količinu sunčeve svjetlosti, vlage (para vlage u zraku) i tla bogatog hranjivim tvarima za poticanje rasta pamuka. Savršena je kombinacija koja pomaže biljci pamuka da postane spektakularni primjerak.

 

Zašto smo odabrali Giza pamuk za novu jesensku kolekciju?

Dječja odjeća ne bi trebala biti samo udobna, već i kvalitetna i izdržljiva. Za novu Balidoo jesensku kolekciju svjesno smo odlučili upotrijebiti čvrst i upijajući, ali također mekan i fin materijal. Giza pamuk je mekši, finiji i postojaniji od bilo kojeg drugog pamuka na svijetu te stoga nudi mnoga pozitivna svojstva koja su posebno važna za dječju odjeću.

@Instagram